UN FRUMOS CADOU PENTRU BIBLIOTECA PĂTRĂUCEANĂ

Zilele trecute biblioteca Satului Pătrăuții de Jos s-a îmbogățit cu mai multe cărți interesante și necesare. Fostul profesor universitar, doctor în filologie Ilie Popescu, originar din acest sat, Cetățean de Onoare al localității de baștină, a dăruit mai multe cărți bibliotecii, care de atâtea ori l-a găzduit și i-a organizat prezentări de carte și întâlniri cu consătenii.
Domnia sa a venit însoțit de fratele său mai mic Costică Grijincu Popescu și de bunul prieten al românilor nordbucovineni Dan Ursachi din Vicovu de Sus.
La bibliotecă i-am așteptat cu multă dragoste împreună cu bibliotecara șefă Maria Ștefureac și directoarea căminului cultural Larisa Chedic.
Printre cărțile aduse este literatură clasică română, universală, cărți de istorie, cultură, beletristică…
Bineînțeles că a adus și cărți ale domniei sale, care vor fi dăruite parțial unor oameni de suflet, iar celelalte vor rămânea în fondul bibliotecii.
Îi mulțumim frumos pentru acest gest nobil și ne bucurăm că bibloiteca noastră s-a îmbogățit cu literatură de valoare. Pentru dl Dan Ursachi am făcut și o excursie în bibliotecă, povestindu-i despre istoria ei, activitățile care până la pandemie erau numeroase și interesante, i-am povestit despre cărțile și oamenii acestui sat.
Dan Ursachi împreună cu frații Popescu-Grijincu au vizitat-o pe sora acestora, consăteana noastră, nonagenara Aurora Opaeț, unica persoană rămasă în viață dintre cei deportați și reabilitați dintre pătrăuceni, i-au adus cadouri.
Oaspeții au mai vizitat și alte locuri frumoase din Pătrăuții de Jos, printre care și monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, aflat în curtea bisericii catolice din localitate, câteva case vechi, clădiri administrative, locuri pitorești…
Eleonora Schipor,
profesoară școlară, membră a Uniunii bibliotecarilor bucovineni
Monitorul Bucovinean

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + six =