O OAZĂ DE LINIŞTE A SUFLETULUI – BUCOVINA LODGE

1186011_248083752191207_4250783958067357084_n

Bucovina, este ţinutul mănăstirilor pictate, a tradițiior şi obiceiurilor păstrate mai cu ravna din  moşi strămoşi. Aici, vei redescoperi lucruri frumoase şi simple din viaţă precum –  bucătăria bucovineană tradițională cu produse ecologice şi nu în ultimul rând neasemuita frumuseţe a naturii cu peisajele ei superbe desprinse parcă din basme.

Călătorule, în drumul tău, prin acest colţ de Rai nu uita să poposeşti măcar şi pentru câteva clipe, la Pensiunea BUCOVINA  LODGE  de 4 margarete. Cuvintele de mai jos, sper să te covinga…

Unicitatea pensiunii – Bucovina Lodge –  este dată de amplasamentul său, la marginea pădurii de pe dealul Barbusca, într-un cadru deosebit, cu o impresionantă şi excepţională panoramă a satului, a masivului Rarău cât şi a dulcelor obcini învecinate.  Pensiunea Bucovina Lodge, se înscrie în cadrul autentic de sat moldovenesc şi îşi însuşeşte un veritabil mod de viaţă, respectând în acelaşi timp tradiţiile locale, grija detaliului cât şi un confort modern. Lemnul masiv, parchetul şi ţesăturile din fibre naturale (lână, bumbac, in) sunt îmbinate cu eleganţă în culori calde, armoniose, iar mobila şi obiectele vechi creează o atmosferă intimă, placută. Un sejur la munte, devine de neuitat, in acest minunat loc. Sauna, terasa comună și nu numai, sunt locuri de relaxare cu o discretă notă de modernitate. Camerele 11 la număr, toate sunt diferite şi extrem de confortabile. Cu pat dublu sau de 2 paturi, balcon privat, televizor, cablu, acces Internet iar băile sunt echipate cu cabină de duș şi uscător de păr. Micul dejun este inclus în tariful de cazare și este servit  în sistem buffet suedez. La cerere, se poate servi în restaurantul pensiunii, cina şi micul dejun. Serviciile gratuite sunt la: acces la spaţiu de joacă pentru copii exterior, rezervări bilete avion, tren, autobuz, informaţii turistice, parcare. Serviciile cu plată se referă la: convorbiri telefonice, xerox, fax, sala de conferinţe, saună, excursii şi drumeţii montane, tranfer la / de la aeroport / gară; vizită la obiectivele turistice din zona cu ghid autorizat, cina cu spectacol folcloric. Este permis accesul cu animale de companie. Facilităţi pentru copii: cei cu vârsta până la 4 ani, beneficiază de gratuitate (în cazul în care nu se solicita pat suplimentar), iar cei cu vârsta cuprinsă între 4-15 ani achită un tarif special. Pensiunea posedă spaţiu de joacă special amenajat pentru copii, in spatiul exterior.

Atracţii turistice în zonă: Mănăstirea Voroneţ, Humor, Arbore, Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Dragomirna, Chilia săpată în stânca a lui Daniil Sihastrul, Basilica Minor Cacica, atelierul de ceramică neagră de la Marginea, Cetatea de scaun din Suceava, Rezervaţia Pietrele Doamnei, Rezervaţia geologică „12 apostoli”, Rezervaţia Poiana Stampei. Alte activităţi  de petrecere a timpului liber în zonă sunt: drumeţii pe trasee montane, paintball, rafting pe răul Bistriţa sau Moldova, trasee off-road cu ATV-uri, tir cu arcul, parapanta, escalada şi mountain-biking, echitaţie. Pentru adevăraţii cunoscători ai tradiţiei, nu căutaţi sub nici o formă modernism, nu prea veţi găsi în aceste zone, veţi găsi doar camere aerisite natural, curate şi ademenitoare.

CREAZA-ŢI  EVENIMENTUL TĂU LA BUCOVINA LODGE

1013610_248080788858170_3910812328735843671_n

Activităţi de team-building cu echipa ta, întâlniri de afaceri, seminarii şi diverse evenimente personalizate, toate le poţi desfăşura aici, la pensiunea “Bucovina Lodge” din Vamă. Şi tot aici te vei bucura  de o ambianţă relaxantă, de rafinament şi servicii de calitate, pentru a avea un sejur reuşit! Locaţia pensiunii, dispune de o sală de conferinţă – cca. 50 locuri,  modern echipată  (ecran de proiecţie, videoproiector şi flip-chart). Te poţi bucura de toate acestea, dar şi  de ospitalitatea bucovineană şi de un cadru natural de excepţie, cu numai: 230 lei / persoană/zi. În acest preţ sunt incluse următoarele: cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus; cină cu servire la farfurie ( meniu prestabilit); prânz cu servire la farfurie ( meniu prestabilit); acces la sala de conferinţă; 2 coffee  break-uri;

Dintre activităţile recreative amintim: drumeţii în aer liber pe trasee montane prestabilite cu ghid însoţitor; activităţi outdoor paintball, off-road, ATV-uri, tir cu arcul, căţărări , parapanta, traseu de bicicleta montană; ski, pe una dintre cele mai noi şi moderne părţii din România (iarna); patinoar artificial în Parcul Dendrologic Ariniş; demonstraţie de călărie la herghelia din Capu Câmpului său Suceviţa; relaxare şi refacere în centrul SPA Lidana, la intrare în Molid, 5 km distanţă; vizită la toate obiectivele turistice din patrimoniul naţional cu ghid însoţitor.

*Tarif valabil pentru grupuri de minim 25 de persoane şi două nopţi de cazare. T.V.A.-ul este inclus.

PACHET DE RELAXARE ŞI ODIHNĂ!!!!

PLĂTIŢI 5 NOPŢI ŞI BENEFICIAŢI DE O NOAPTE GRATIS

 PACHET 6 NOPŢI/7 ZILE – 580 RON/PAX/SEJUR

66002_248080785524837_4455677818734963354_n

   PACHETUL CONŢINE:

6 NOPŢI CAZARE CU MIC DEJUN INCLUS,

SERVICII MASA – BONURI VALORICE – 250 RON/PAX/SEJUR;

PROGRAMĂRI LA CENTRUL SPA „AQUA ALPIN” DIN CÂMPULUNG MOLDOVENESC PENTRU PETRECEREA UNEI ZILE RELAXANTE;

PROGRAMĂRI PENTRU O EXPERIENŢĂ PLĂCUTĂ CU MOCĂNIŢA „HUŢULCA” LA MOLDOVIŢA;ACCES LA GRĂDINA INTERIOARĂ CU GRĂTAR AMENAJAT ŞI FOIŞOR

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

ATRACŢIILE TURISTICE  LOCALE ŞI ZONALE

Iată, cum poţi să-ţi petreci timpul în Bucovina.

  1. Turul manăstirilor pictate, incluse în patrimoniul UNESCO:

Mănăstirea Voroneţ – ctitorita în 1488 de Ştefan cel Mare, vestitul voievod al Moldovei la sfatul lui Daniil Sihastrul; este pictată pe exterior cu celebrul şi misteriosul “albastru de Voroneţ”. De asemenea, “zugravul” care a pictat Voroneţul este ucenicul meşterului Toma, care a pictat Mănăstirea Humor

Mănăstirea Humor – construită în 1530 de Theodor Bubuiog, pe ruinele unei mănăstiri ctitorite de logofătul Oana la 1415. Culoarea predominantă este roşul. Ceea ce a fost şters de vreme la Voroneţ, se poate vedea la Humor, cele două mănăstiri fiind simetrice.

Mănăstirea Arbore – mănăstire boierească, ctitorita de Luca Arbore.

Mănăstirea Moldoviţa – singură cu tonuri predominante de galben în pictură, construită de Petru Rareş pe DN17 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, cu abatere pe DJ 176.

Mănăstirea Suceviţa – culorile predominante sunt roşu şi verde, ea având un tezaur unic de icoane şi odoare bisericeşti ferecate în aur şi argint pe DN 17A.

– Chilia săpată în stânca  a lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Ştefan cel Mare pe DN 17;

– Mănăstirea Putna – fondată de Ştefan cel Mare şi servind că necropola familiei domnitorului, Putna  a fost reconstruită de Imperiul Austro-Ungar, împăratul de atunci recunoscându-i valoarea artistică. În  muzeul de lângă mănăstire puteţi admira obiecte ce au aparţinut domnitorilor Moldovei pe DN 17+DJ 209.

– Mănăstirea Dragomirna – cea mai înaltă dintre mănăstirile bucovinene, singura construită în piatră, pe DN 17.

  1. Alte locuri de vizitat de zonă

Catedrala Cacica – inclusă într-un pelerinaj anul  al creştinilor catolici din toată lumea pe 15 august.

– Biserica catolică sculptată în sare din Salina Cacica.

– Biserica catolică din Gura Humorului -cea mai veche din Bucovina .

 Localitatea Marginea cu ceramică neagră, apreciată în toată lumea, prelucrata după o tehnică datând din perioada geto-dacica. Există boutique-uri cu obiecte din această ceramică autentică  și diverse lucruri tradiţionale. Localitatea este situată pe drumul dintre Mănăstirea Suceviţa şi Mănăstirea Putna.

– Localităţile VAMA,  ARBORE,  FUNDU MOLDOVEI,  DORNA, GURA  HUMORULUI, sunt interesante din punct de vedere al păstrării portului şi fabricarea obiectelor de artizanat;

– Muzeul Lemnului , Muzeul Vânătorii , Muzeul de linguri “Ioan Ţugui “, Muzeul de lucruri populare “ Ioan Grămadă “ din Campulung Moldovenesc.

– Cetatea de scaun – Suceava construită în jurul anului 1370 de Petru Musat;.

– Rezervaţia Pietrele Doamnei, Masivul Rarău – adevărate “turnuri gotice” într-un peisaj sălbatic, aflat pe DN 17.

– Rezervaţia geologică “12 apostoli” – masivul Călimani, pe DE 20.

– Rezervaţia Poiana Stampei – găzduieşte o plantă carnivoră unică în lume-Roua Cerului;(DE 20)

– Ciocăneşti, sat tradiţional și unic în zonă, datorită caselor pictate pe exterior.

imagine ciocanesti 2

 

3.Cum să-ţi petreci timpul liber

Drumeţiile în aer liber pe trasee montane prestabilite; activităţi out-door, paintball, rafting pe răul Bistriţa, Moldova, off-road, ATV-uri, tir cu arcul, parapanta şi căţărări, trasee montane  cu bicicleta. Toate aceste activităţi le puteţi desfăşura sub atenţia şi îndrumarea unor persoane  specilizate. Ski, pe una dintre cele mai noi şi moderne părţii din România, sau săniuş, pârtia Şoimul din Gura Humorului, patina la patinoarul artificial în Parcul Ariniş, aeroturism – zbor deasupra manăstirilor şi peisajelor bucovinene cu avioane UML. Va mai putem însoţi într-o incursiune gastronomică prin Bucovina. Fiecare popor care s-a perindat pe aceste meleaguri, şi-a lăsat o parte din fiinţa lui într-un fel sau altul. Astfel, puteţi savura tochitura moldovenească, hribii cu smântână sau mujdei (usturoi), plăcintele ”poale-n brâu”, păstrăv în cobza de brad, tocinei, şi alte specialităţi pe care nu le puteţi găsi decât în Bucovina. Pe timp de iarnă, vă puteţi bucura de plimbări cu sania cu cai, într-un peisaj de basm. Vara veţi merge cu noi la “iarbă verde”, la stana sau la un foc de tabără, iar de Sfintele sărbători de Paşte vă invităm să asistaţi la încondeierea (”inchistrirea“ cum se spune local) a ouălelor.

PENSIUNEA BUCOVINA LODGE****, VĂ AŞTEAPTĂ CU DRAG!

Pentru informaţii şi rezervări:

www.bucovinalodge.com 

bucovinalodge@gmail.com

Telefon – 0740/269.193

Pensiunea „Bucovina Lodge”

Localitatea VAMA

Judeţul Suceava

Text: Clement LUPU

Foto: Arhiva Pensiunii „Bucovina Lodge”

Post Author: Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − one =