La Hliboca, regiunea Cernăuți, se află cea mai mare colecție de bujori din Ucraina

În acest sfârșit de săptămână publicul larg va avea acces la câmpul de bujori în cadrul zilelor porților deschise, urmând ca banii încasați de la vizitatori să fie transferați în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei și al celor care au suferit din cauza războiului.
Probabil că mulți au auzit de firma hliboceană „Florium”, unul dintre cele mai mari internet-magazine din Ucraina, care comercializează semințe și bulbi de flori, puieți de plante decorative. În toamna anului 2020 compania a înființat pe teritoriul său un câmp de bujori. Anul trecut ei au înflorit prima oară, iar anul acesta plantația a devenit și mai frumoasă. Așa că sâmbătă, 4 iunie, și duminică, 5 iunie, între orele 9 și 18, ea va fi deschisă spre vizitare publicului.
— Cel mai mare câmp de bujori din Ucraina își deschide porțile pentru admiratorii frumuseții florilor. Veți avea ocazia să vedeți înfloriți peste cinci mii de tufari de bujori de 150 de soiuri, cu diferite forme și de diferite culori și nuanțe, care sunt aduși din Olanda și China. Veți fi încântați admirând florile unor bujori exclusivi, de colecție, care pe piața mondială valorează mai mult de zece mii de grivne (asta un singur tufar!), menționează cei de la compania „Florium”.
În ceea ce privește intrarea, ea va costa 50 de grivne (pentru copiii sub 10 ani va fi gratuită). Toți banii încasați vor fi destinați ajutorării armatei noastre și a persoanelor afectate de război.
De asemenea se precizează că evenimentul este organizat numai pentru vizitare, plantele
nefiind de vânzare.
— Câmpul poate fi vizitat doar în zilele de 4 și 5 iunie. Pe teritoriul lui nu vor fi programe de divertisment și nu se vor vinde băuturi și mâncăruri. Porțile lui se deschid pentru public o singură dată în an, de aceea invităm toată lumea să-l vadă, spun cei de la „Florium”.
Gheorghe SEMENIUC
Monitorul Bucovinean – Hliboca, reg. Cernăuți – Ucraina

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =