170 de ani de la nașterea lui Eminescu

Marcarea celei de a 170-a aniversări de la naşterea Luceafărului poeziei noastre Mihai Eminescu şi a Zilei Culturii Naţionale Române vor avea loc la Cernăuți în data de 15 ianuarie 2020.
Programul manifestărilor:
Ora 10.30 – Depunere de flori la Bustul lui Mihai Eminescu, Casa “Aron Pumnul”, Cernăuți (str. Aron Pumnul, 19); ora 11.30 – Depunere de flori la Monumentul lui Mihai Eminescu, din centrul oraşului Cernăuţ; ora 12.30 – Începând cu ora 12.30, la Gimnaziul românesc „Alexandru cel Bun” din Cernăuți se va desfășura simpozionul „Bucovina în publicistica lui Eminescu”, la care vor participa scriitori din Cernăuți și Suceava, ziariști, profesori de școală, elevi și studenți, alți admiratori ai cuvântului artistic. În finalul manifestării prilejuite de marcarea zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu și a Zilei Naționale a Culturii vor avea loc lansări de carte și recitaluri de versuri.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, Semnal Românesc și revista Lumea Satului vor fi prezente la manifestări.

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 4 =