Ilie Popescu omagiat la 80 de ani

Zilele trecute profesorul universitar, docentul Ilie Popescu s-a înscris în rândurile octogenarilor. În cei peste 40 de ani de activitate științifică și pedagogică la Catedra de filologie română și clasică a Facultății de litere a Universității Naționale din Cernăuți, Ilie Popescu a instruit și educat sute de studenți care au devenit specialiști buni în filologie, profesori școlari, dar și în alte domenii de activitate.
A scris peste 400 de studii și publicaţii, 31 de cărţia fost distins cu zeci de premii şi menţiuni. Este membru fondator al Societății pentru cultură românească „M.Eminescu ”din regiunea Cernăuți, urmând apoi zeci de ani de activitate în cadrul Societăţii „Golgota” a românilor din regiunea Cernăuţi, preşedinte al căruia este de aproape două decenii.
Sâmbăta trecută omul de știință Ilie POPESCU a fost omagiat la sediul Societăţii pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuţi. Domnia sa a primit felicitări din partea E.S. Irina-Loredana Stănculescu, Consulul General al României la Cernăuţi, prezentă la eveniment.
Cu ocazia jubileului de 80 de ani l-au felicitat profesorii-colegi de Catedră, doamnele Lora Bostan, profesor universitar, Felicia Vrânceanu şi Cristina Paladean.
Cuvinte de mulțumire i-a adresat profesorului Ilie Popescu și fostul său student Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina „Mihai Eminescu”, fiind prezent împreună cu soţia Ancuţa, tot fostă studentă, acum profesoară de română și director-adjunct la Gimnaziul nr.6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuţi.
La ziua profesorului Ilie Popescu au fost perezenți cu felicitări jurnalişti și scriitori precum Vasile Carlaşciuc, Carolina Jitaru, Doina Bojescu, Vitalie Zâgrea, reprezentantul societăţii poloneze Roman Buţowski, Mircea Pilat, preşedintele Societăţii „Aron Pumnul”, rude și prieteni.
La mulți ani, domn profesor Ilie Popescu!

Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” – Cernăuți

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =