DUMITRU PAULINSKY – un herțean la Timișoara

Dumitru Paulinsky, născut la 7 august 2000, în satul românesc Petrașivca, raionul Herța, regiunea Cernăuți din Ucraina, provine dintr-o familie de români harnici cum le stă bine bucovinenilor. În localitatea natală a terminat Școala de cultură generală grad 1-3. Actualmente este student în anul II la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Facultatea de Stomatologie.

– Cum te-ai decis să vii la Timișoara, la facultate?

Dumitru Paulinsky – În primul rând e faptul că România este în UE și are un alt nivel de învățământ, apoi vreau să mă dezvolt ca personalitate să fiu independent să nu mai depind chiar în totalitate de părinți. Apoi, aici e mai bine să te angajezi după absolvire, în sensul că în România îți poți găsi un loc de muncă mai ușor față de Ucraina și ești altfel văzut. Un impuls în toate astea îl am și de la verișoara mea, Cristina Mihălcean, medic ortodont ce locuiește în Cluj. Un avantaj ce-l am față de studenții străini e faptul că studiile din Ucraina le-am făcut în limba română iar aici la facultate le continui tot în limba română pe care o știu destul de bine. Ca orice început, primul an a fost mai complicat să zic așa. Nu știam pe nimeni, nu eram obișnuit cu facultatea cu orarul și programul. Pe parcurs m-am acomodat cu totul și mi-am făcut prieteni printre colegi.

– După terminarea facultății ce gânduri ai de viitor?

Dumitru Paulinsky – Să rămân în România și să încerc să-mi iau rezidențiatul, să mă angajez la un cabinet stomatologic iar cu timpul să-mi deschid un cabinet al meu, unde să mă stabilesc definitiv cu traiul în România, la Timișoara ori la Cluj.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat. Mult succes în continuarea studiilor și în ceea ce ți-ai propus să faci pe viitor.

Text: Clement LUPU

Foto: arhiva personală: DUMITRU PAULINSKY

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + eleven =