STUDENT ROMÂN, ÎN ROMÂNIA

Gloria Todoran, născută în satul românesc Sân-Mihai, Banatul de Sud, provincia Voivodina – Serbia. A terminat liceul economic Dositei Obradovici din Alibunar. Actualmente este studentă în anul VI, în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara, Facultatea de Medicină Veterinară.

– Cum te-ai decis să continui studiile universitare la Timișoara și cum a decurs primul an?

Gloria Todoran – M-am decis să studiez la facultatea din Timișoara pentru că îmi este mai ușor în limba română decât în sârbă să vorbesc, să comunic și că e mai aproape decât la Novi Sad, unde și acolo este facultate de medicină veterinară. În primul an a fost foarte greu pentru că de la mine din sat la această facultate nu am avut pe nimeni, doar un băiat care nu prea a fost serios să zic așa și nu a putut să-mi dea atâtea informații despre facultate etc. În anul meu, din primul an am fost doar eu din Serbia li mi-a fost foarte greu. Dar, cu timpul m-am obișnuit și am ajuns în anul VI și îmi e foarte ușor acuma. Pot să ajut pe oricine, dacă e să se înscrie la facultatea de medicină veterinară. Profesorii sunt foarte buni cu mine, pentru că sunt străină și mă înțeleg că vorbesc puțin mai greu corect românește. În ceea ce privește orașul Timișoara declar că este un oraș foarte frumos. Părinții mei nu au fost împotrivă să mă înscriu la această facultate, eu am vrut și alegerea a fost a mea și nici nu mi-au spus să mă înscris la altă facultate. Ce am decis eu asta a rămas. Sunt cu mine tot timpul și mă susțin în orice.

– Ce te-ai hotărât să faci după terminarea facultății?

Gloria Todoran – Îmi doresc foarte mult să rămân la Timișoara să mă angajez pe viitor, nu la un cabinet veterinar. Aș dori la o fermă ori abator. Prima dată să-mi văd diploma de absolvire în mână. Urmează să-mi dau și doctoratul.

Clement Lupu

Foto – arhiva personala G.T.

 

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =