TIMISOARA – VINVEST 2017

Vinvest2017.new_

Cel mai așteptat eveniment din Banat, dedicate vinului și băuturilor alcoolice derivate, are loc în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Cea de-a XIV-a ediție a VINVEST este dedicată municipiului Timișoara care a reușit să câștige concursul national al programului Capitală Culturală Europeană. În 2021, urbea de pe Bega va fi în lumina reflectoarelor culturii europene, moment la care orașul va avea dedicată o ediție specială pentru sărbătorirea vinului prin tradiționalul VINVEST. Producătorii de vin, investitorii și distribuitorii de servicii conexe indutristriei vitivinicole sunt invitați încă de pe acum să își pregătească prezența în cadrul salonului de vin de la Timișoara. Ediția din acest an va avea două teme de dezbatere foarte importante pentru participanții cu stand:

  • Dezvoltarea împreună a unui salon de vin internațional de referință pentru Europa în anul 2021
  • Strategii de dezvoltare a turismului vitivinicol, tot în contextul Timișoarei Capitală Culturală Europeană și a oportunităților de a atrage un public internațional interesat de cultura vinului și de cultura locului în care acesta este creat.

VINVEST 2017 este și un prilej deosebit pentru publicul larg de a dobândi cunoștinte de consum al vinului. Toți cei interesați vor putea participa la temele de gastronomie și asociere a vinului: care sunt cele mai potrivite mâncăruri pentru fiecare tip de vin în parte. Și invers. Un loc aparte în program îl va avea și în acest an Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, aflat la a 12 -a ediție. VINVEST – Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului organizează acest eveniment cu scopul de a trezi interesul și curiozitatea consumatorului față de universul aparte al unei crame și de a-l provoca să interacționeze personal cu oamenii locului. Echipa VINVEST este coordonată de ing. Lucia Pîrvu și organizează în fiecare an un tur al unor zone viticole de interes. “Ediția din acest an are multe noutăți pentru public. Pe lângă vestea minunată că îi avem parteneri în salon pe câțiva producători de șampanii renumiți internaționali, timișorenii și bănățenii vor putea degusta vinuri care se lansează în premieră națională: Cramele Hermeziu cu gama Vladomira, Cotnari SA cu gama Selecții formate din vinuri roșii și roze. Publicul poate câștiga sticle de vin la tombola orei, la tombolele evenimentului se câștigă vacanțe, iar în standuri sunt multe, multe surprize”, a spus Lucia Pîrvu, director VINVEST.  “Avem vinuri foarte bune în concurs. Pentru a se derula în mod științific și corect, ne-am ocupat de organizare astfel încât nicio probă să nu fie dezavantajată. Avem un fel de olimpiadă la concurs. Sunt mai mulți participanți înscriși decât producători prezenți în salon. E un concurs cu prestigiu pentru producători”, a menționat Ioan Namoloșanu, membru de onoare în cadrul Asociației Degustătorilor Autorizați din România, de asemenea partener al evenimentului iar, președintele concursului, Petre Badea, a evidențiat că:”…. față de alți ani, în 2017 sunt înscrise în concurs foarte multe vinuri roze. S-au făcut multe investiții în domeniul vitivinicol din România. Drept urmare vedem și multe participări în concurs care are regulile unuia internațional. Avem 7 membri degustători experți ADAR. În prima zi vom juriza 7 serii de vinuri, în a doua zi 8 serii. Crește numărul de rozeuri participante în concurs, ca urmare și a faptului că piața le cere. Din totalul de 129 de probe, doar 30 la sută vor fi premiate”.

17553810_1467086543365277_8870246707444734123_n

PREMIERĂ

VINVEST în colaborare cu BRC SELCTON SERVICE v-a prezenta în premieră națională la Timișoara, Master Class-ul de șampanie  (CHAMPAGNE) ce este o noutate pentru Timișoara și aduce în atenția consumatorilor produse foarte bune și autentice. Invitații speciali din Franța sunt: Christophe Trouillard si Xavier Lecont – viticultori, Pascal Tetot – jurnalistă pentru Someliers International Magazine (corespondent pentru Franța în străinătate) si Ronan Lieugard – In Vino Viva&Terra by Ronan – RL WineConsulting MBA International, ESFS Wine&Spiritueux, Founder&CEO of The Champagne Master Week Programme.  “Îmi doresc să aduc adevărata Champagne în România și să vorbesc despre calitățile ei. Acest vin deosebit se produce doar în regiunea franceză Champagne pentru că doar acolo sunt îndeplinite condițiile de sol pentru vița de vie. În ceea ce privește Master Classul de Champagne din cadrul VINVEST, vom avea 6 champagnes, care vor fi prezentate de somelieri și viticultori cu o reputație internațională”, a spus Stephanie Munteanu Borca, partener în organziarea acestui Master Class.

Clement LUPU

Programul Salonului Internațional de Vinuri din Timișoara VINVEST ediția XIV – 2017

VINERI, 31 martie 

12:00 – Deschiderea oficială a evenimentului

14:00 – Degustare de roze Cricova

15:00 – Cramele Miniș – Degustare trei vinuri roșii asociate cu preparate de brânză, fructe, etc.

16:00 – Vinuri de Măcin – Degustare special vin alb asociat cu peștele

17:00 – Master Class Champagne pentru reprezentanții HORECA din Banat

17:00 – Discuții privind oportunitățile turismului vitivinicol, alături de Vincon România și Domeniile Sâmburești.

18 :00 – Deschidere expoziție pictori Mihai Teodor Olteanu și Adrian Sabău

Pe parcursul zilei va fi organizată și tombola orei, care va avea ca premiu câte o sticlă de vin.

SÂMBĂTĂ, 1 aprilie 

11:15 – Prezentare Valdo Invest cu tema: Produse Enologice La Food

12:00 – Decernarea Medaliilor obținute la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice VINVEST

13:00 – Pentru profesioniști – Degustarea vinurilor medaliate la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice VINVEST

15 :00 – Prezentare Descoperim România, despre turism vitivinicol la Wine Studio

15:20 – Lansare revistă Millesime

18:40 – Wine Studio – Dezbatere Turism vitivinicol: Crama Hermeziu, Domeniile Anastasia, Cotnari.

16:00 – Crama Hermeziu – Lansarea gamei de vin Vladomira

17:00 – Domeniile Anastasia – Degustarea vinului cu mass media, cu tematică, cele mai recomandate vinuri pentru Paște asociate cu preparate gastronomice

17:30 – Lansare Cotnari gama Selecții, vinuri roze și roșii

18:00 – Haiducii din Amărăști, concert live

19:00 – Concert Cristian Gacea

19:00 – Lansare carte MIHAIL GĂLĂȚANU

Pe parcursul zilei va fi organizată și tombola orei, care va avea ca premiu câte o sticlă de vin.

DUMINICĂ 2 aprilie

12:00 – Dans artistic cu copiii de la Centrul de Cultură și Artă Timișoara

13:00 – Show gastronomic susținut de elevii Colegiul “F.S. Nitti” Timișoara

15:00 – Decernarea premiilor pentru echipele showurilor gastronomice

16:00 – Premii cu bilet de intrare – Tombola vizitatorilor cu invitații – Tombola jurnalistului

Pe parcursul zilei va fi organizată și tombola orei, care va avea ca premiu câte o sticlă de vin.

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 2 =