Primul festival subteran din lume – UNDERLAND – în Republica Moldova

 

16650832_10211532531968630_1324249478_o

În premieră, în interiorul galeriilor subterane ale complexului Cricova, pe 18 februarie, se va desfășura Festivalul Internațional al vinului și muzicii stradale – Underland. Patru kilometri de tunel, ale renumitului complex Cricova, se vor transforma în labirinturi și cartiere ale vinului alb, roșu și spumant, unde veți putea simți magia cu care respiră UNDERLAND. Se așteaptă toți doritorii de a evada din rutina rece a lui februarie, și de a pătrunde într-o nouă realitate, subterană și cu adevărat îmbătătoare. La UNDERLAND Festival, fiecare cartier va fi unul muzical, în ton cu notele vinurilor. Pe cele 3 scene, timp de 12 ore, vor evolua peste 30 de artiști și trupe muzicale din 7 țări – Germania, Ungaria, Italia, România, Ucraina, Rusia, Moldova.

16298929_1330076657012785_8650555253784432045_nPe harta primului festival subteran din lume Underland Wine & Music Fest puteți vedea atracțiile din Cartierul Vinului Alb, Cartierul Vinului Roșu și Cartierul Vinului Spumant. Vă așteaptă Wine Schools cu degustări și somelieri; un iarmaroc cu obiecte de artizanat; ateliere și masterclass-uri cu meștșugari de vază; bucate alese și diverse; 25 de tipuri de izvar; artiști stradali – jonglori, clovni, statui vii; oficiul Stării Civile unde se vor încheia căsătorii valabile pe durata evenimentului, SelfieBox, selfie points, photopoints, excursii în muzeul subteran Cricova, aleea magică unde ghicitoarea va prezice viitorul tuturor doritorilor, un parc subteran cu pictori și caricaturiști care vor face câte un portret pentru fiecare, aleea hedoniștilor renumiți și multe-multe altele! Devenit emblemă a vinificației Moldovei, orașul vinicol subteran Cricova dispune de galerii ce se întind pe 70 km, aflate la o adâncime de 35-80 m. Cricova găzduiește 30 milioane litri de vin. La Cricova se păstrează ”Vinoteca națională”, o colecție remarcabilă de vinuri legendare, atît locale, dar și străine, provenind din colecția de vinuri a lui Goering, printre care renumitele vinuri Moselle, Bourgogne, Bordeaux, Porto. Cel mai vechi vin al colecției, și unicul vin de acest tip din lume, este vinul ”Ierusalim de Paște”, produs într-un singur loc, în 1902.

Costul biletului este de 250 de lei moldovenești

Programul festivalului: 10:00 – 22:00

Biletele la eveniment pot fi procurate pe https://iticket.md/event/underland-wine-and-music-fest/

În costul biletului se oferă:

  • Un pahar de izvar aromat la intrare;
  • Vizită la Muzeul orașului subteran Cricova cunoscut la nivel mondial pentru colecția sa legendară de vinuri;
  • Participarea la mai multe ateliere și masterclass-uri organizate de meșteșugari talentați;
  • Show spectaculos susținut de peste 80 de artiști stradali, interpreți și colective muzicale din 7 țări ale lumii;
  • Accesul în cele 3 cartiere tematice ale orașului Underland – Cartierul Vinului Alb, Roșu și Spumant și la cele trei școli de vin aflate pe teritoriul galeriilor subterane Cricova, cu degustații și sommelieri;
  • Și multe poze și selfie-uri memorabile cu personajele orașului Underland.

UNDERLAND Festival este organizat de agenția de evenimente și relații publice PRofile și combinatul de vinuri Cricova cu susținerea:

Partener instituțional: Agenția Turismului a Republicii Moldova

Sponsori: DAAC Hermes, rețeaua de telefonie mobilă și internet – UNITE

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/129741190852996/

unnamed10 motive să mergi la Festivalul Underland

1.Underland este unicul festival subteran din lume și este organizat în Moldova, în cramele Cricova

2. Multă muzică – vei avea parte de 12 ore de muzică concomitent pe 3 scene unde vor evolua peste 30 de artiști și trupe muzicale din Moldova, România, Ucraina, Germania, Ungaria, Italia și Rusia.

3. Varietate de izvaruri – orașul subteran te așteaptă cu 25 tipuri de izvar, pregătite cu mult drag după rețete seculare, iar la porțile orașului vei fi întâmpinat cu un pahar de izvar gratuit.

4. Un alt motiv să mergi la Underland Fest este oportunitatea de a participa la degustații de vin profesioniste în cele 3 școli de vin – roșu, alb și spumant.
5. Oficiul Sfântului Valentin, Salonul Afroditei, Aleea Hedoniștilor, Aleea Magică sau Scuarul de Artă – atracții cu diverse activități pentru oaspeții orașului subteran. Ziua de 18 februarie poate deveni cea mai importantă zi pentru tine și perechea ta. După ce treci pe la Salonul Afroditei, vino la Oficiul Sfântului Valentin cu perechea ta și căsătoriți-vă pentru o zi, iar viitorul îl puteți afla în Aleea Magică. Orașul și cetățenii săi vor sărbători acest eveniment deosebit din viața ta.

6. Artiștii Underland – cel mai viu oraș din luna februarie este datorat cetățenilor săi. Muzicieni și artiști stradali, statui vii, pictori și caricaturiști – ei te vor aștepta la fiecare intersecție cu buna dispoziție.
7. Muzeul Cricova și renumitele colecțiile de vin – doar pe 18 februarie, din costul biletului ai posibilitatea să descoperi ce ascund galeriile subterane Cricova – muzeul Cricova și legendara colecție de vin cunoscută în toată lumea.
8. Ateliere de creație și master-class-uri pentru toate gusturile – pentru doritorii de experiențe noi, pe parcursul festivalului vor fi organizate ateliere de creație și master-class-uri – mărțișoare hand-made, sculptură în lemn, pictură în apă, monede personalizate, etc
9. Imortalizează momentele petrecute în orașul Underland cu selfie-box și diverse photo-points. Nu uita să folosești hashtag-ul #underlandfest la fotografiile distribuite pe rețelele de socializare.
10. Transportul din Chișinău spre Underland este asigurat și costă doar 5 lei.
                                       Fii parte a legendei!

 

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − seven =