ABA Banat a sărbătorit alături de ISU Banat Ziua Protecţiei Civile

Dig modular -Ziua protectiei Civile (Medium)

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a participat azi, 28.02.2017, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat (ISU Banat) la sărbătorirea Zilei Protecţiei Civile, prezentând alături de aceştia o parte din logistica de intervenţie în situația producerii unor inundații pe cursul râului Bega. Echipa de Intervenţie Rapidă din cadrul ABA Banat a instalat pe malul stâng al Canalului Bega 50 de metri de dig modular din aluminiu din cei 200 de metri, dig achiziţionat prin proiectul finanţat de IPA “ Managementul comun pentru prevenirea riscurilor în situaţii de urgenţă în aria de cooperare transfrontalieră româno-sârbă„  avându-i  ca beneficiari pe ISU Banat şi ABA Banat. ABA Banat mai are  840 de metri de dig modular din aluminiu şi 1000 de metri de dig gonflabil, aceştia fiind achiziţionaţi prin proiectul WATMAN, care a fost implementat la nivel naţional de către Administraţia Naţională „Apele Române”.

image-2014-12-10-18795387-70-titu-bojin

 

În această zi aniversară, ne bucurăm să fim alături de specialiştii de la ISU Banat, specialiştii protecţiei civile care au participat cu profesionalism şi devotament la toate misiunile de salvare a oamenilor şi diminuare a pagubelor materiale în cazuri de calamităţi”, a spus directorul ABA Banat, dl. Titu Bojin.

În această prezentare, publicului larg i s-a făcut cunoscută doar o mică parte din logistica pe care ABA Banat o deţine pentru a interveni în situaţii de calamităţi naturale (inundaţii şi poluări accidentale).

 

Compartiment  Relaţii cu Presa – ABA Banat

Sorina Neaga

Post Author: Lupu Clement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − eleven =